Sjanten er blevet far, så jeg tænkte at jeg ville skrive lidt om ham

 så evt. hvalpekøbere får lidt at vide om hvad han indeholder & hvordan hans hverdag er.

 

                             

 


 

            


Den 21-7 2007 kom Gitte fra Kennel welshgarden med Vores lille nye hvalp, som kom til at hedde Sjanten. Det første Sjanten blev præsenteret for, var en skål fyldt med rå oksekallun (barf) som han indtog med stor nydelse. Indtil han var 1 år fik han 1 kg mad om dagen.
Derefter skulle han selvfølgelig sige daw til Vores voksne hanhund Laske. Sjanten var meget interesseret i at udforske haven og huset sammen med  Laske, som fra dag 1 elskede Sjanten, ligesom os andre.
 

Socialiseringen startede - og for mig er det at lære hunden at begå sig i vores verden -  så jeg og hundene tog til stranden. Der gik ikke længe førend Sjanten tog sin 1. svømmetur og var med at grave i sandet (efter hvad, viste han ikke) - men hyggede sig, det gjorde han. Nu er han super til at apporterer fra vand.


 

Skovture er et hit og Sjanten er god til at følge et spor og i øvrigt er der i skoven  rigtig mange muligheder for at træne på andre måder end hjemme.
Han er også helt i top når det gælder om at søge efter mennesker, det går hurtigt og sikkert.
Jeg træner Sjanten sammen med andre hunde, og han er god til at fokuserer på mig og ikke de andre hunde, så derfor er han ved at blive rigtig dygtig og ikke mindst stabil, lige meget hvor vi træner.
 

Da Vores hunde er med på arbejde, får de kørt mange kilometer i bil hver dag og på Frederiksberg er der alle de lyde man kunne ønske sig, mange forskellige mennesker og hunde, barnevogne - kørestole - cyklister - brandbiler  o.s.v - o.s.v.
Sjanten skulle lære at være i baglokalet og forholde sig i ro og ikke løbe ned i butikken, det tog ikke lang tid at lære. Begge kommer selvfølgelig ud på deres gåture.
 

Når vi kommer hjem er der træning - apportering - gå uden at trække i linen - leg med mig - spor - kom når jeg kalder.Da hundene er meget forskellige, trods de er samme race, (og Sjanten er en "tornado" når det gælder arbejde) bliver der arbejdet forskelligt med hundene. Først arbejder jeg med en, mens den anden ligger dækket af og senere arbejder de begge 2 sammen.
 

Sjanten er udpræget en "enmands" hund. Det betyder ikke at han ikke vil hen til andre han kender og hilse, men når det er gjort, er han ved mig hele tiden. Børn skulle han jo også lære at kunne lide ( det er ikke alle hunde der bare elsker børn automatisk ) og da vi har børnebørn i forskellige aldre som tit er på besøg, fik de selvfølgelig at vide hvad de måtte og især ikke måtte gøre ved hunden, og Sjanten skulle selvfølgelig også lære, hvad han måtte overfor dem.
Han skal se nye mennesker an og går ikke bare hen til fremmede (skønt) Han elsker at arbejde og han er fokuseret og ivrig.  I forhold til Vores anden Welsh er Sjanten meget mere agtpågivende, som betyder at han er meget mere gøende (Laske har aldrig gøet - men har dog nu lært det af Sjanten)


Sjanten er en hund med et stort drive - stor energi - stor hengivenhed - men også en blød hund - han kan som alle andre hunde også blive usikker - så som altid, er det op til ejeren at kunne læse og forstå sin hund.
 

Forside